O Putovoj poseti u emisiji ''Glasno i jasno'' autorke Snežane Đorđević

|   Video
Predsednik Rusije Vladimir Putin boravio je juče u glavnom gradu Srbije, tokom koje je bilo potpisano više od 20 sporazuma i razmotrena politička i ekonomska saradnja. Teme su bile Kosovo i situacija u regionu. U Palati Srbija Putin je predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, uručio orden Aleksandra Nevskog. O Putunovoj poseti Srbiji govorili su za ''Glasno i jasno'', diplomata Vladimir Kršljanin, i istoričarem Sašom Adamovićem.

‘’Rusija je danas svetski lider, posebno u moralnom i vojnom smislu. Zbog toga je Srbija srodna sa njima, a druge zemlje, u polsednjih pet godina, shvatile su da zajedno sa Rusijom mogu biti jače od Zapada i Amerike. Svi oni neformalno prihvataju Rusiju za svog lidera. Važno je da mi sada imamo Rusiju uz sebe u delikatnom trenutku, kako bi nam pomogla u svakom smislu. A pre svega da očuvamo svoju nezavisnost i slobodu’’, rekao je Kršljanin.

‘’Srbija i Rusija su imale sličnu sudbinu u 20. veku, ali danas mislim da smo i jedni i drugi povratili sopstveni identitet, da se vraćamo sami sebi. Kao takve, svet treba da nas poštuje i uvažava,  izjavio je Saša Adamović’’