Nišlije spas od vrućine potražili na bazenu Čair

|   Info
Prave tropske temperature naterale su veliki broj Nišlija da spas od vrućine potraže u hladovini i vodi. Na Čairskom bazenu u ovih dana zabeležena je rekordna posećenost. Samo u nedelju bazen je posetilo više od 2500 hiljade ljudi. Ipak zbog lošeg vremena koje je najavljeno za danas, na bazenu nije bila velika posećenost.

Zbog visokih temperatura, koje su ovih dana prelazile 35 stepeni, spas od vrućine, mnoge nišlije pronašle su na bazenu Čair. U okviru kupališnog kompleksa sportskog centra Čair, dostupni su akva park sa toboganima, olimpijski i dečiji bazen, osveženje u kafeu, odbojka na pesku, badmington, teretana na otvorenom  i biblioteka. Kako saznajemo od Dragana Bogojevića, upravnika bazena Čair, kvalitet vode se svakodnevno kontroliše.
Instituta za zaštitu zdravlja tri puta nedeljno kontroliše vodu, dok mi svakodnevno na dva sata vršimo kontrolu. Voda je u rangu pitke vode, tako da posetioci nemaju razloga za brigu.
Za vikend je bazen Čair ugostio više od 2500 hiljade posetioca. Letnje temperature najviše su obradovale decu i mlade koji uživaju u blagodetima otvorenog bazena, a rashlađivanju u vodi nisu odoleli ni stariji sugrađani.
Prema rečima posetioca, voda je čista i topla. Dok su starije generacije uživale na olimpijskom bazenu, oni najmlađi zabavljali su se na toboganima koji su im, kako kažu, najinteresantniji na bazenu.
Kupačima je kompleks bazena na Čairu na raspolaganju svakog dana od 11 do 19, vikendom od 10 do 19 sati. Cena karte redovnim danima je 300 dinara za odrasle, za decu do 3 godine je besplatan ulaz  i 100 dinara za decu od 3 do 7 godina. Posetioci koji dođu posle 17 sati, njihova karta koštaće 200 dinara.