Nikola Vrzic i Dragoljub Anđelković o značaju posete Vladimira Putina

|   Info
Posle posete ruskog predsednika Vladimira Putina stručna javnost se slaže da je poseta možemo istorijski unapredila odnose dve države. Dragoljub Anđelković, politički analitičar smatra da je poruka koju je predsednik Putin uputio u vezi sa KiM najvažniji pečat jučerašnje posete.
foto;Tv Kopernikus

Značajna diplomatska poseta ruskog predsednika Vladimira Putina  svakako je po mnogo cemu obelezila dan koji je iza nas. Stručnja javnost i analitičari je nazivaju i istorijskom. Građani iz cele Srbije okupili si su da pozdrave ruskog predsednika. Nikola Vrzic, novinar  kaže da Srbija i Rusija imaju versku, istorijsku i jezičku bliskost.

„Od zajedničkog polaganja venaca na groblje Oslobodiocima Beograda  na kome je pokazano bratstvo po oružiju, preko svih ugovora o ekonomskoj saradnji koji su potpisani i na kraju zajednicka poseta Hramu Svetog Save pokazala je bliskost naših naroda“kaže Vrzić

Dragoljub Anđelković, politički analitičar smatra da ne treba da čudo veliko interesovanje građana koje su pokazali juče jer je  Putina najpopularnii strani političara kod nas. Ono što je najvažnije posle jučerasnjeg sastanka dva predsednika smatra Anđelković je to što Srbija može da računa na potporu Rusije.

„Nesumnjivo je da smo dobili snažnu Rusku podršku koja nije samoapstraktne prirode već je vrlo konkretna“kaže Anđelković

Deo stručne javnosti kaže da Srbi važe za rusofile. Doček koji je organizovan ispred Hrama Svetog Save, Anđelković  smatra da je iskazivanje zahvalnosti Rusiji za sve što je činila za Srbiju.