Nagrade za šabačke gimnazijalce

|   Info
Tri prve i tri druge nagrade osvojili su učenici Šabačke gimnazije na Državnom takmičenju iz matematike održanom u Novom Sadu.
foto: televizija Šabac

Izvor: Glas podrinja

Tri prve i tri druge nagrade osvojili su učenici Šabačke gimnazije na Državnom takmičenju iz matematike održanom u Novom Sadu. Najuspešnija je bila Anja Petrović - apsolutni pobednik u konkurenciji učenika drugih razreda. Prvu nagradu osvojile su i Marija Novakovići Maša Đurić, učenice prvog i drugog razreda. Druga nagrada pripala je Nikoli Saviću i Davidu Milinkoviću, učenicima trećeg razreda i maturantu Filipu Janjiću. Njih trojica ovom nagradom obezbedili su maksimalan broj poena za upis na bilo koji od tehničkih fakulteta. Na državnom takmičenju učestvovali su i učenici prvog razreda Veljko Božić i Iva Mijailović. Za uspeh zaslužni su i profesori Šabačke gimnazije Violeta Kostadinović, Goran Đurić i Siniša Mozetić.
Učenici Šabačke gimnazije takođe su bili uspešni i na Okružnom takmičenju iz engleskog jezika, održanom u Gimnaziji „Vuk Karadžić“ u Loznici. U opštoj kategoriji Dobrosav Tufegdžić osvojio je prvo, a Katarina Josić drugo mesto, dok je u specijalnoj kategoriji Nataliji Puzić pripalo treće mesto. Svi su učenici četvrtog razreda i izborili su plasman na Republičko takmičenje. Sa njima su radili profesori Zoran Protić, Zora Stanković i Milena Radičević Milićević