Likovni konkurs za učenike osnovnih škola na teritoriji grada Niša

|   Život
Pravo učešća na konkursu imaju učenici osnovnih škola na teritoriji grada Niša od I do IV razreda.


Od 13. do 17. maja 2019, obeležava se Zelena nedelja EU. Planirani su različiti događaji, manifestacije i aktuelnosti širom Evrope sa nadom da će privući veliki broj učesnika.

“Zakoni Evropske unije na području zaštite životne sredine utiču na naš život tako što poboljšavaju kvalitet vode i vazduha, štite prirodu i podstiču recikliranje i upravljanje otpadom. Da bi se zaista napravila očigledna razlika, ovi zakoni moraju se u celosti primenjivati” stoji u pozivu.

Evropska unija želi da ukaže na mehanizme i načine kojima može da pomogne gradovima da postanu „zeleniji” i samim tim unapredi kvalitet života i rada ljudi, ali i da podstakne lokalne zajednice i njihove građane na razmišljanje i učešće u izgradnji održive budućnosti.

Narodna biblioteka „Stevan Sremac” u Nišu, tim povodom raspisuje likovni konkurs na temu: EVROPSKA ZELENA NEDELJA.

Pravo učešća na konkursu imaju učenici osnovnih škola na teritoriji grada Niša od I do IV razreda. Likovni radovi se šalju u originalu (nikako kao slika mejlom), a podloga, tehnika i format su po slobodnom izboru.

Radovi treba da budu potpisani na poleđini. Podaci o autoru koje je potrebno napisati: ime i prezime, razred, naziv škole i mesto, ime mentora i kontakt-podaci (adresa mejla ili broj telefona).

Radove poslati na adresu:
Narodna biblioteka „Stevan Sremac” Niš
(ZA KONKURS)
Borivoja  Gojkovića 9
18000 Niš

Konkurs je otvoren do 14. maja 2019. godine, a najbolji radovi, po mišljenju stručnog žirija, biće objavljeni na sajtu i Fejsbuk strani Narodne biblioteke „Stevan Sremac” (sajt: www.nbss.rs; Fejsbuk: Narodna biblioteka „Stevan Sremac” Niš).

Najuspešnije učesnike očekuju nagrade koje će biti dodeljene na prigodnoj svečanosti u petak 17. maja 2019. u 12.00 časova u Biblioteci.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar