Kraj sna o medalji: Argentina bolja od Srbije u četvrtfinalu Mundobasketa

|   Sport
Srpski košarkaši nisu uspeli da izvuku lekcije iz poraza od Španije u grupnoj fazi. Iako su važili za prve favorite na Mundobasketu, izabranici selektora Đorđevića izgubili su već u prvom meču eliminacione faze takmičenja. Utkamica je verovatno prelomljena početkom poslednje četvrtine serijom od 19:6. I na ovoj utakmici sjajni Bogdan Bogdanović pokušao je u tim momentima sa dve trojke da vrati Srbiju u meč, ali je ekipa Argentine ponovo preuzela inicijativu i na kraju ubedljivo slavila. Možda je najveća slabost u našoj ekipi bila odbrana, a delovalo je da reprezentacija Srbije nema ideju i da se igra pomalo raspala. Mora se priznati i da su argentinski košarkaši imali jako dobar šuterski dan i da su trojkama slomili otpor Srbije.
Foto: FIBA

 

Košarkaša reprezentacija Srbije poražena je od Argentine u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kini. Srbija je poražena rezultatom 97:87 i našen nacionalnom timu sada sledi igra za plasman od petog do osmog mesta.

Protivnik srpskoj reprezentaciji u borbi za plasman na Olimpijske igre biće poraženi iz meča Francuske i Sjedinjenih Američkih Država.

Srpski košarkaši nisu uspeli da izvuku lekcije iz poraza od Španije u grupnoj fazi. Iako su važili za prve favorite na Mundobasketu, izabranici selektora Đorđevića izgubili su već u prvom meču eliminacione faze takmičenja.

Možda je najveća slabost u našoj ekipi bila odbrana, a delovalo je da reprezentacija Srbije nema ideju i da se igra pomalo raspala.

Veteran košarke Luis Skola, iako ima 39 godina, očitao je lekciju mnogo mlađim i čuvenijim srpskim košarkaškima. Koliko je Argentina u ovom meču bila bolja potvrđuje i podatak da su od početka do kraja utakmice naši rivali gotovo neprekidno bili u vođstvu. Mora se priznati i da su argentinski košarkaši imali jako dobar šuterski dan i da su trojkama slomili otpor Srbije.

Meč je verovatno prelomljen početkom poslednje četvrtine serijom od 19:6. I na ovoj utakmici sjajni Bogdan Bogdanović pokušao je u tim momentima sa dve trojke da vrati Srbiju u meč, ali je ekipa Argentine ponovo preuzela inicijativu i na kraju ubedljivo slavila.

Već pomenuti Bogdanović je u našem timu bio i najefikasniji sa 21 poenom. Po učinku pratio ga je Bjelica sa 18, Jokić sa 16 i Lučić sa 12 poena. Skola je za Argentinu ubacio koševe za 20 poena, Kampaco je postigao 18, a Garino 15 poena. Dvocifreni su bili i Dek sa 13 i Vidloza sa 11 poena.

 

 

Foto: Fonet