Kakva čast: Stojaković u idealnoj petorci Kingsa svih vremena

|   Sport
Popularni Peđa je jedini košarkaš sa ovih prostora kome je zauzeo svoje mesto među velikanima američke igre pod obručima.
Foto: YouTube printscreen

Nekadašnji košarkaški reprezentativac naše zemlje Predrag Stojaković našao se među najvećim legendama NBA lige. Ugledni američki ESPN izabrao je idealne ekipe svih vremena za sve klubove iz najjače lige sveta, a popularni Peđa je jedini košarkaš sa ovih prostora kome je zauzeo svoje mesto među velikanima američke igre pod obručima. 
Jedan od najboljih šutera za tri poena NBA lige ikad, učesnik Ol-stara, našao se u idealnih pet ekipe Sakramenta uz Oskara Robertsona, Nejta Arčibalda, Krisa Vebera i Džerija Lukasa. 
Od srpskih košarkaša u ESPN-ovom projektu se pominje još samo Nikola Jokić, ali on nije u idealnih pet Denver Nagetsa, a mesto na poziciji centra u Nagetsima pripalo je legendarnom Dikembeu Mutombou.
Inače, Stojaković je među malobrojnim Evropljanima, a među igračima sa ovog kontinenta koji čine idelane petorke NBA timova su još  Dirk Novicki, Toni Parker, Rudi Gober, Riki Rubio, Mark Gasol, dok je Manu Đinobili jedini predstavnik ostatka sveta.