Izmenjeno radno vreme beogradskih pijaca

|   Info
Radno vreme pijaca je promenjeno i one će raditi od 8.00 do 15.00 četvrtkom, petkom i subotom, dok Paliluska pijaca i Stari Merkator neće raditi jer su to pijace zatvorenog tipa, izjavio je danas predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević.

 

Izvor: FoNet, TV Pink

On je za televiziju Pink rekao da je radno vreme izmenjeno odlukom Gradskog štaba i da su u prethodna tri dana pijace dezinfikovane i da je napravljen novi raspored kako bi prodavci bili na bezbednoj udaljenosti, navodi se u saopštenju gradske uprave.

"Mi ćemo kontrolisati i broj građana koji ulaze u prostor pijaca, a stariji od 65 godina i dalje ne mogu da koriste pijace s obzirom da imaju zabranu kretanja. Postoji dovoljan broj volontera u opštinama koji mogu da opsluže sve građane kojima je neophodno da se nešto kupi na pijaci", rekao je Nikodijević.

Govoreći o koridorskim linijama gradskog prevoza, Nikodijević je istakao da je u prethodna tri dana popunjenost u autobusima bila niža od 20 odsto, što je prema njegovim rečima bio i cilj.

"Pojačali smo liniju koja ide iz Nove Pazove prema gradu gde gravitiraju pre svega zdravstveni radnici iz Nove i Stare Pazove i Inđije, kao i liniju iz Ripnja. Svi autobusi su dezinfikovani, gledamo da zaštitimo putnike te nema ulaska na prednja vrata, jer u svakom poslu koji radimo zdravlje ljudi nam je na prvom mestu", naglasio je Nikodijević.