I Trivić i Dodik proglasili pobedu

|   Info
Kandidat Partije demokratskog progresa Jelena Trivić proglasila je pobedu na izborima za Predsednika Republike Srpske, nakon čega je na ulicama Banjaluke slavila sa svojim pristalicama, ali je Milorad Dodik to osporio, rekavši da on ubedljivo vodi i da ima nedostižnu prednost.
Foto: FoNet/AP

 

Izvor: FoNet

Na osnovu prebrojanih 72,3 odsto glasova Trvić ima 51,2, a Dodik 48,7 odsto glasova i potpuno je jasno da je tu razliku nemoguće stići i da je predsednica Republike Srpske Jelena Trivić, rekao je predsednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović.

Trivić je zahvalila biračima koji su, kako je istakla, "nakon dugotrajnog robovanja i loše vladavine ipak uspeli da prosude šta je dobro, a šta ne".

Pratićemo nacionalnu politiku koja se kreira u Beogradu i nikada nećemo uraditi ovo što je Dodik uradio sa predsednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem, udarajući direktno na Srbiju. Naša obaveza je da ekonomski i u svakom drugom pogledu osnažimo RS i da je učinimo de fakto u ekonomskom pogledu nezavisnom u ovoj složenoj političkoj strukturi koja se zove BiH, kazala je Trivić.

Konferencija za medije potom je održana i u izbornom štabu SNSD, gde je saopšteno da na osnovu 72,60 odsto prebrojanih glasova Dodik ima 213.000, a Trivić 180.000 glasova.

Trivić i Borenović izgubili su svaku vrstu kredibiliteta. Trivić ne može biti predsednica RS, to će biti Dodik, rekao je portparol SNSD Radovan Kovačević.

Nakon toga je Dodik kazao da se smatra pobednikom, ali da će sačekati da se prebroje svi glasovi.

Što se mene lično tiče, ja sam pobedio, ali to ćemo potvrditi malo kasnije. Razlika je nedostižna i raste. Očekujem da će do kraja ona iznositi do 40.000 glasova, ali dovoljno sam ozbiljan da sačekamo zvanične rezultate, rekao je Dodik.