Hoće li Luka Jović dobiti šansu u derbiju sa Barselonom?

|   Sport
Ekipa iz Madrida ove sezone ima veliki probleme u napadu. Španski mediji bavili su se i Lukom Jovićem, srpskim napadačem koji je letos kao pojačanje stigao iz Ajntrahta, ali nije opravdao očekivanja i mora se priznati, nikada nije ni dobio veću šansu da se dokaže. Dok mnogi navijači misle da trener Zinedin Zidan nema poverenje u Jovića i da mu zbog toga šansu daje uglavnom pred kraj utakmica kada na teren ulazi sa klupe, list "Marka" podseća na nedavnu izjavu trenera Reala koji je rekao da je srpski fudbaler budućnost njegovog tima.
Foto: Fonet

 

Ljubitelji fudbala sa nestrpljenjem čekaju nedelju i novi derbi Reala i Barselone, koji bi mogao biti i važan u trci za titulu prvaka Španije.

I Madriđani i Katalonci imaju oscilacija u igri i rezultatima ove sezone, zbog čega je prilično nezahvalno pogađati ko ima veće šanse da dobije novi "El klasiko". Ovom temom bavio se i čuveni španski list "Marka" u čijem članku se podseća na velike probleme sa ofanzivnim fudbalerima koje Real Madrid ima poslednjih meseci.

Da problem u napadu zaista postoji svedoči i statistika – Real je na 25 utakmica postigao 46 golova, što je daleko manje u odnosu na prošle sezone.

Španski mediji bavili su se i Lukom Jovićem, srpskim napadačem koji je letos kao pojačanje stigao iz Ajntrahta, ali nije opravdao očekivanja i mora se priznati, nikada nije ni dobio veću šansu da se dokaže. Dok mnogi navijači misle da trener Zinedin Zidan nema poverenje u Jovića i da mu zbog toga šansu daje uglavnom pred kraj utakmica kada na teren ulazi sa klupe, list "Marka" podseća na nedavnu izjavu trenera Reala koji je rekao da je srpski fudbaler budućnost njegovog tima.

Jović je ove sezone do sada odigrao ukupno 770 minuta u svim takmičenjima. Hoće li se i za koliko ova brojka uvećati na derbiju sa Barselonom, znaćemo u nedelju od 21 sat.