Hapšenje i zaplena 47 kilograma marihuane

|   Info
Pripadnici MUP-a, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su petočlanu organizovanu kriminalnu grupu i zaplenili ukupno 47 kilograma marihuane.

Izvor:Tanjug, RTS

Uhapšeni su A. S. (50) i D. G. (45), obojica iz Subotice, S. S. (34) iz Bujanovca, i policijski službenici Policijske uprave u Vranju Đ. S. (31) i S. N. (31) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kaže se u saopštenju MUP-a.

Oni se sumnjiče da su od decembra prošle do decembra ove godine nabavljali na teritoriji KiM marihuanu u količinama od 15 do 40 kilograma, koju su transportovali na teritoriju Subotice i jednim delom prodavali krajnjim korisinicima, a delom krijumčarili u Mađarsku.

Osumnjičeni S. S., Đ. S. i S. N. su uhapšeni prilikom primopredaje 30 kilograma marihuane A. S., a droga je bila sakrivena u vozilu "fiat multipla", bugarskih registarskih oznaka, u posebno izrađenom bunkeru.

Tokom istrage policija je od ove grupe zaplenila joss 17 kilograma marihuane, manju količinu amfetamina, više putničkih motornih vozila i jedan motocikl, kao i više hiljada evra.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.