Halloween 31.oktobra

|   Život
Još jedan povod za dobru žurku
slika preuzeta sa interneta

Jedan od najpoznatijih svetskih provoda je za vreme Halloween- a.

Naime, čuvena katolička Noć veštica pada 31.oktobra svake godine, kao što je i većina od vas videla u Američkim filmovima, deca se prerušavaju i idu od vrata do vrata po komšiluku uz rečenicu ‘trick or treat’ što u prevodu znači ‘pretnja ili slatkiši’. Uglavnom ih komšije nagrade čuvenim poslasticama koje su tematski napravljene za tu čuvenu Noć veštica.

Duž cele Amerike su organizovane razne žurke to veče, kao i dobar provod.

Takođe, trenutno je u domaćim bioskopima i rimejk čuvenog filmskog ostvarenja ‘H2O’. Čuveni filmovi su u 20 nastavaka.

Jedna od najpoznatijih Halloween žurki jeste ona koju pravi top model Hajdi Klum. Sa Hajdi radi čitav tim ljudi u pravljenju njenih maski. U prošlosti, ona je imala neke od najbolje napravljenih maski ikada, gotovo filmski. Hajdi se do sada prerušavala u leptira, u bakicu, u Džesiku Rabit, Beti Bup, mačku, majmuna pa jedne godine i sama u sebe sa još pet kloniranih devojaka koje su predstavljale Hajdi puta pet.

U međuvremenu, i u Srbiji su počele da se prave ovakve žurke. Najpoznatija beogradska žurka svakako je ona u KSTu, a sada posle KST – koji već ima tradiciju – gotovo da nema kluba koji ne organizuje ‘Halloween party’.

U Beogradu postoji nekoliko objekata sa kostimima i dodacima za kostime, ukoliko niste neki vernik uživajte u prerušavanju i u dobrom provodu.

Postoji i kontra strana, pošto su Srbi pravoslavci, a 31.oktobra pada sveti Luka – neko slavi svetog Luku, neko ide na slavu kod tih istih, dok neko treći odlazi na Halloween party. Na vama je da odlučite.

U svakom slučaju se lepo provedite!!!

Slika sa profila Hajdi Klum