Građani Niša poštovali mere kriznog štaba

|   Info
Epidemiološke mere koje su važile ovog vikenda, građani Niša su poštovali. Prethodna dva dana, Prekršajni sud u Nišu nije imao postupanja koja se odnose na kršenje mera zaštite od zarazne infekcije Kovid, a zaposleni u ugostiteljskim objektima rekli su da su svi gosti napustili objekte pre 14 časova.
Foto: televizija KopernikusPrethodni vikend građani Niša poštovali su protiv-epidemiološke mere. Mišel Marković, predsednik Prekršajnog suda u Nišu navodi da nije bilo hitnog postupanja ovog organa kada je u pitanju poštovanje mera za vikend. Ipak, on pominje da ovaj sud trenutno postupa po 44 zahteva Sanitarne inspekcije u vezi sa virusom Korona.

Prekršajni sud u Nišu trenutno postupa i u 56 prekršajnih naloga koje je podnela Komunilna milicija grada Niša i uglavnom se radi o nepoštovanju utvrđenog radnog vremena, navodi Marković. Lepi i sunčani dani nisu zavarali građane da krše mere, a ugostitelji tvrde da su gosti napustili lokale pre 14 časova.

Novčana kazna za nepoštovanje radnog vremena iznosi 75.000 dinara u fiksnom iznosu, za preduzetnika, ili 150.000 dinara za pravno lice – ugostiteljski objekat, navodi Marković.