Gak: Na konkurs za upis u beogradske vrtiće stiglo 21.909 zahteva

|   Info
Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak izjavio je danas da je na konkurs za upis u beogradske vrtiće stiglo 21.909 zahteva roditelja i staratelja, što je za oko 3.000 manje nego prošle godine.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet

"Realan broj zahteva koje su poslali zainteresovani roditelji biće poznat nakon analize prijava, jer je veliki broj njih dupliran. Prošle godine bilo je gotovo 6.000 takvih zahteva", istakao je Gak, navodi se u saopštenju gradske uprave.

On je rekao da je na konkursu ponuđeno 13.955 slobodnih mesta, kao i da se očekuje i dodatno proširenje kapaciteta za oko 600 mesta zbog završetka izgradnje novih vrtića na Čukarici, Bežanijskoj kosi, Zemunu, Zvezdari i Obrenovcu.

Istakao je da su na potezu upisne komisije, koje će do 6. juna rangirati zahteve, kada će biti objavljene preliminarne liste upisane dece.

"Nakon toga sledi rok za žalbe do 15. juna i one će biti razmatrane do 24. juna, a konačne liste upisanih mališana biće poznate krajem narednog meseca. Već treću godinu zaredom konkurs funkcioniše isključivo elektronski i sve je proteklo bez problema", ukazao je Gak.