Flajeri sa uputstvima o ponašanju posle vakcinacije

|   Info
Grad Beograd je u saradnji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje pripremio 20.000 flajera sa uputstvima o ponašanju posle vakcinacije, izjavio je zamenik gradonačelnika Gorna Vesić.
Beograd. Foto: FoNet/Beoinfo

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Gorn Vesić je dodao da je u Beogradu do jutros vakcinisano oko 237.000 građana, a revakcinisana 121.000, preneo je Beoinfo.

"To znači da se približavamo cifri od 20 odsto punoletnog stanovništva koje će se vakcinisati u Beogradu. Uz one koji su preležali virus korona i stekli antitela, približavamo se kolektivnom imunitetu kako bi mogli da nastavimo sa normalnim životom i aktivnostima pre korone, uz pojedine mere koje će ostati na snazi", objasnio je Vesić.

Flajeri sa uputstvima biće distribuirani ka svim domovima zdravlja, Belekspo centru, Beogradskom sajmu, ka opštinama, Gradskom zavodu za javno zdravlje, kao i Institutu za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".

"Kako bi građani razumeli da vakcinacija ne znači apsolutnu zaštitu, doneli smo odluku i sa Gradskim zavodom za javno zdravlje pripremili uputstva kako bi građani znali na koji način mogu dalje da se zaštite. Naime, to ne znači da epidemiološke mere ne treba više da se poštuju nakon revakcinacije, jer iako smo zaštićeni i dalje možemo biti prenosioci virusa", rekao je Vesić.