Dečija nedjelja

|   Info
Povodom obeležavanja Dečije nedelje, u organizaciji vrtića Bambi JPU Pčelica u Nišu održane su sportsko-takmičarske igre praćene muzičkim programom, na niškom Trgu kralja Milana . Prema rečima Svetlane Mitić, direktorke ove predškolske ustanove, svakog dana mališani iz 26 vrtića učestvovali u nekoj akciji.

Takmičenjem u sportskim veštinama, prelazu preko poligona i još mogobrojnim igrama, mališani vrtića „Bambi“ JPU „Pčelica“, podsetili su Nišlije da je u toku obeležavanje Dečije nedelje. U svim manifestacijama kojima ćemo obeležiti ovu nedelju učestvuje 6.500 mališana iz svih 26 vrtića“, istakla je direktorka Svetlana Mitić.
-Ova manifestacija “Srce u srcu” je centralna manifestacija, koju su nam pripremili mališani iz vrtića Bambi, sa svojim vaspitačima i sa svojim roditeljima. Ovde pokazujemo koliko je bitno da decu učimo humanosti od malih nogu kao i to da ih učimo da se druže, da veruju jedni drugima, da vole jedni druge i da gaje osećaj tolerancije i uvažavanja, kaže direktorka JPU Pčelica.  
Mališani vrtića Bambi uživali su u sporto-takmičarskim igrama ali i poslali poruku svim njihovim vršnjacima, da budu zdravi i srećni.
Dečija nedelja donosi veliki broj radionica za decu predškolskog i školskog uzrasta. Slogan Dečije nedelje  koja traje od 7-og do 13-og oktobra u 2019. godini je “Da pravo svako – dete uživa lako”. Manifestacija posvećena deci ove godine biće u znaku tridesetogodišnjice Konvencije o pravima deteta.