Danilović o novom selektoru i pričama o svađi u reprezentaciji

|   Sport
Predsednik Košarkaškog saveza Srbije otkrio je i da postoji plan o kandidaturi za domaćina kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Tokiju.
Foto: Košarkaški savez Srbije

 

Peto mesto reprezentacije na Mundobasketu jeste neuspeh, ali nije debakl, zaključio je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

Danilović je na konferenciji za medije govorio o više tema, a pored ocene rezultata košarkaša na Svetskom prvenstvu, bilo je reči i o budućem selektoru. Funkcioner Saveza priznao je da je reprezentacija pogrešila, ali da se ipak ne može govoriti o tome da je doživela katastrofu.

"Peto mesto na svetskom prvenstvu je neuspeh, nije debakl. Negde smo pogrešili i to nije pitanje za mene. Naša je uloga da reprezentacijama, od mlađih do A selekcije, stvorimo najbolje uslove, da može da se trenira i da dovedemo najbolje trenere koji su na raspolaganju da rade sa tim devojčicama i dečacima, mesec ili dva dana. Ako mislite da će neko posvađati mene, Dejana i Đorđevica izmišljenim naslovima, to je ćorak", rekao je predsednik KSS.

Danilović je odlučno demantovao sve navode da je došlo do svađe u nacionalnom timu i da je to razlog poraza u utakmicama sa Španijom i Argentinom.

"Naravno da demantujem. Te priče o konfliktu su glupost", kaže Danilović.

On se zahvalio dosadašnjem selektoru Aleksandru Đorđeviću za sve što je učinio za reprezentaciju, uz zaključak da jedan neuspeh nikako ne sme da poništi sve uspehe koje je košarkaški nacionalni tim imao tokom njegovog mandata:

"Što se tiče Saleta Đorđevića, ja mu se zahvaljujem u ime Saveza na svemu što je dao srpskoj košarci i kao igrač i kao trener. Jedan neuspeh, to peto mesto na Svetskom prvenstvu ne bi trebalo nikome da se objašnjava i ne bi smelo da ga okrnji za promil, ni kao trenera ni kao čoveka."

Đorđevićev naslednik na mestu selektora još nije poznat, a za sada nije ni bilo razgovora sa nekim od trenera. Odluka će biti doneta u  narednih mesec ili dva, rekao je predsednik Košarkaškog saveza Srbije.

"Na tome je da razmislimo narednih mesec, dva. Ne treba seći preko kolena. Savez je vrlo stabilan. Videćemo pa ćemo reći. Bilo bi veoma neodgovorno i neozbiljno da dva dana posle prvenstva kalkulišemo sa raznim imenima", rekao je Danilović.

On je još otkrio i da će Srbija  pokušati da dobije organizaciju kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, u čemu već postoji podrška države.