Brnabić: Zdravstveni sistem Srbije doživeo ogromne pozitivne promene

|   Info
Zdravstveni sistem Srbije doživeo je ogromne pozitivne promene i zbog toga je zemlja spremno dočekala krizu izazvanu virusom kovid-19, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić prilikom obilaska radova na rekonstrukciji Klinike za interne bolesti Kliničkog centra Vojvodine (KCV) u Novom Sadu.
Foto: Služba za saradnju sa medijima Vlade Srbije

 

Izvor: FoNet

Ona je naglasila da je "milijarda evra u zdravstvo" projekat koji je pokrenuo predsednik Srbije Alaksandar Vučić i istakla "da je taj projekat pomogao da u ovoj krizi imamo
najmanju smrtnost u Evropi i svetu", saopštio je kabinet gradonačelnika Novog Sada.

Rekonstrukcija Klinike za interne bolesti KCV, kako je navedeno, obuhvata zgradu površine 5.384 kvadratnih metara u kojoj su smeštene klinike za nefrologiju i kliničku
imunologiju, gastroenterologiju i hepatologiju, hematologiju i klinike za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma.

Radovi su vredni 547,5 miliona dinara koje je obezbedila Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, a biće okončani, navodi se, do kraja godine.

Brnabić je dodala da očekuje početak izgradnje blokova B i C Kliničkog centra Vojvodine.

Pored nje, obilasku radova su prisustvovali i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i drugi.

Foto: Služba za saradnju sa medijima Vlade Srbije