Brnabić: Građevinarstvo, industrija i privreda ključne oblasti za ostvarivanje privrednog rasta

|   Info
Premijerka Ana Brnabić predsedavala je danas sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP), na kojoj je konstatovano da su građevinarstvo, industrija i privreda ključne oblasti za ostvarivanje privrednog rasta, saopšteno je iz njenog kabineta.
Foto: FoNet/Peđa Vučković

 

Izvor: FoNet

Ona je naglasila da bi Srbija 2023. godine trebalo da dostigne privredni rast od 2,5 odsto, a da je za postizanje tog cilja ključna oblast građevinarstvo i brže izdavanje lokacijskih i građevinskih dozvola.

Premijerka je istakla da stabilna privreda i kontinuirani rast BDP direktno utiču na realno povećanje plata i penzija građana Srbije.

Na sednici je bilo reči i o setu ekonomskih mera pomoći usmerenoj ka podizanju životnog standarda građana Srbije.

Povećanja plata i penzija moguća su zbog stabilne ekonomske politike koju Srbija ima godinama unazad, pa je rast BDP ključan za nastavak kontinuiranog rasta ekonomske moći građana Srbije.

Ana Brnabić se osvrnula i na javna ulaganja koja su važna kako za privredni rast, tako i za živote građana i u tom kontekstu pomenula investicije u škole, bolnice, naučnu infrastrukturu i druge objekte od javnog značaja.

Premijerka je ponovila da je za ostvarivanje većeg privrednog rasta važan svaki projekat i da sva ministarstva, lokalne samouprave i javna preduzeća moraju da ubrzaju aktivnosti kako bi se ispoštovali rokovi.

Izdvojila je oblast turizma, čiji potencijal nije do kraja iskorišćen, i najavila povezivanje sa turoperaterima zemalja čiji su građani zainteresovani da posete Srbiju, kao njima zanimljivu destinaciju.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar