Anderson sprečio odigravanje još jednog srpskog derbja

|   Sport
Lajovićev protivnik biće Kevin Anderson iz Južne Afrike, koji je  pobedio Lasla Đerea sa 6:2, 6:3, 6:4 I tako sprečio odigravanje još jednog srpskog derbija na partiskog šljaci.
Foto: Fonet

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske na Rolan Garosu, pošto je na startu savladao Italijana Đanluku Mađera u četiri seta, sa 6:4, 7:6 (7:4), 4:6, 6:1.
L

ajović je veoma dobro počeo meč i dobio je prva dva seta, a onda je usledila jednočasovna pauza zbog kiše. Zbog toga je izgubio ritam i kada je duel nastavljen izgubio je treći set, ali je brzo ponovo podigao nivo igre i u četvrtom setu nije imao mnogo problema da završi meč.

U drugom kolu Lajovićev protivnik biće Kevin Anderson iz Južne Afrike, koji je  pobedio Lasla Đerea sa 6:2, 6:3, 6:4 I tako sprečio odigravanje još jednog srpskog derbija na partiskog šljaci.

Đere je u prvom gemu u meču napravio brejk, ali nakon toga nije mogao da parira nekadašnjem svetskom broju 5. Do kraja seta Anderson je napravio seriju 6:1, a u drugom i trećem setu u ranoj fazi je dolazio do brejka prednosti.